skip to Main Content

Stensbølgård – Økologisk landbrug

Stensbølgård er et familiedrevet landbrug der i dag drives af femte og sjette generation, Kirsten, Johan og deres søn Morten. Gården ligger i det skønne Hornsherred i Lejre kommune i den lille landsby, Kyndeløse – mellem Roskilde fjord og Isefjorden. For at få hverdagen til at fungere på Stensbølgård, får Johan, Kirsten og Morten en hjælpende hånd af de ansatte på gården. Sammen tager de kærligt hånd om bedriftens ca 80 økologiske køer med kalve, kvier og stude, 350 økologiske høns i mobile hønsehuse og der dyrkes, passes og afgræsses ca. 120 hektar sjællandsk økologisk landbrugsjord. På Stensbølgård dyrker vi brødkorn og proteinafgrøder.

På gården dyrkes også ca. 5 hektar grøntsager. Der dyrkes imellem 50 og 100 forskellige slags grøntsager og krydderurter hen over hele sæsonen. I gårdens drivhustunnel laver vi selv udplantningsplanter og hen over sommeren er der fyldt op med tomater, chili og krydderurter. På gården er der en gårdbutik hvor grøntsager, æg og oksekød fra gårdens dyr sælges.

De fleste grøntsager høstes og leveres direkte til forbrugere, kantiner, skoler og restauranter. For at kunne levere en superfrisk og smagfuld kvalitet høstes og leveres grøntsagerne samme dag. Det gør en forskel at grøntsagerne er friske – det kan smages og duftes – og så er de ikke pakket ind. Det er vigtigt for familien at levere friske kvalitetsgrøntsager – uanset udseende og størrelse. I vores gårdbutik finder du naturligvis de friskhøstede grøntsager hver dag.

Nyfødt kalv
Høster kløvergræs
Back To Top