skip to Main Content

Økologiske høner i et mobilt hønsehus

Vi har 225 høns boende i vores mobile hønsehus, som er det første af sin art i Danmark. Derfor har vi de lækre økologiske æg på Stensbølgård hver dag!!!

Det mobile hønsehus giver vores høns mulighed for at bevæge sig ud og ind som de har lyst, og da hønsehuset kan flyttes har de altid adgang til frisk grønt græs. Det betyder at hønsene er rigtig glade og lever et luksusliv. Vi er fantastisk glade for at kunne holde høns på denne måde da man virkelig fornemmer at de er glade og stortrives.

Læs en artikel om vores mobile hønsehus her

Et mobilt hønsehus er nemt at håndtere

Hønsehuset er produceret af det tyske firma Hühnermobil. Huset har alt hvad der er brug for og gennemtænkt til punkt og prikke. Huset er i 2 etager men pinde som hønsene kan sove på. Adgang til mad, vand og redekasser på førstesal. I redekasserne er der et tykt lag speltflager som er dejlige at lægge i og æggene holdes helt rene, klar til at blive samlet ind og solgt i butikken.

Huset har solseller på taget som skaber strøm til automatisk at åbne og lukke hønsehuset. Huset er dejligt nemt at muge ud. Der køres blot en traktor hen til enden af huset en gang om ugen. Et rullebånd køres ud med alt hønsemøget som så kan bruges til gødning på markerne.

Det mobile hønsehus flyttes jævnligt rundt på markerne. Hønsene elsker at kommer på frisk græs og få nyt jord at skrabe rundt i. Hegnet hives op og flyttes med rundt.

Man er altid velkommen på vores gård, hvor man kan gå rundt og se vores høns og køer.

Friske økologiske æg fra Stensbølgård
Økologiske æg i mobilt hønsehus
Dobbeltblomme æg

Back To Top